هروقت صحبت از موجودات آبزی خطرناک در میان باشد ناخودآگاه کوسههای درنده، نهنگهای خطرناک، کروکدیلهای مرگبار و مارهای دریایی به ذهن افراد میرسد. اما در این مطلب از سایت آکواریوم بزرگ انزلی، ما قصد داریم موجودات دریایی کشنده و متفاوتی را به شما معرفی کنیم که در صورت عدم آگاهی، نزدیکشدن به آنها عواقب جبرانناپذیری به همراه دارد.
ماهی بادکنکی
از میزان مرگباری این ماهی بامزه این را بدانید که سم حاصل از آن میتواند جان 30 نفر را بگیرد! قسمتهای سمی ماهی بادکنکی شامل پوست ماهی، مغز آن، چشمها، تخمدانها، جگر و رودههای این جاندار هستند.
احتمالاً اینکه کسی با وجود آگاهی به کشنده و سمی بودن این ماهی تصمیم به خوردن آن بگیرد، بسیار برایتان غیرممکن به نظر میرسد! اما در کمال ناباوری حقیقت دارد! در کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن خوردن این ماهی مرسوم است و در رستورانها توسط سرآشپزهای ماهر قسمتهای سمی آن جدا شده و طبخ میشود، در ضمن قیمت بسیار بالایی هم دارد! در واقع معاملهی عجیب غریب یا سیرشدن یا مرگ! بااینحال متأسفانه بعضی افراد از این معامله جان سالم به در نمیبرند و از نمونههای آن میتوان به 11 نفر از اعضای یک خانواده اشاره کرد که با گذشت تنها چند ثانیه از خوردن این ماهی همگی فلج شدند.
کاندیرو
کاندیروها که با نام ماهی خونآشام نیز شهرت دارند، در رودخانههای آمازون زندگی میکنند. این موجودات عجیب، جذب اوره دفعی جانداران میشوند زیرا به ماده نیتروژندار علاقه زیادی دارند. کاندیروهای مرگبار وارد آبشش دیگر آبزیان شده و آنقدر خون آنها را میخورند تا کشته شوند. آنها برای انسانها هم مشکلات جدی به بار میآورند زیرا بهمحض حسکردن ادرار وارد مجرای ادراری انسانها میشوند و خون را میمکند که درنتیجه باعث عفونت شدید و در ادامه مرگ انسان میشوند. تنها راه نجات این است که با عمل جراحی آنها را خارج کنند.
عروس دریایی جعبهای
همه ما میدانیم که عروس دریایی از زیباترین آبزیان است که باشکوهی آن هر انسانی را مسحور خود میکند. متأسفانه اکثر عروس دریاییها زهرآگین بوده و نیش میزنند. نکته تکاندهنده در رابطه با این گونه عروس دریایی این است که یکی از بیشترین آمار مرگومیر انسانها توسط آبزیان را به خود اختصاص دادهاند.
مغزتان سوت میکشد اگر بدانید هر یک از دنبالههای عروس دریایی 5 هزار نیش روی سطح خود دارد و طول این دنبالهها نیز 4 متر و بیشتر گزارش شده است. سم عروس دریایی جعبهای میتواند 50 انسان را به کام مرگ بکشاند.
اختاپوس حلقه آبی
این هشتپا جز زیباترین و درعینحال کشندهترین موجودات دریایی است که در آبهای هند دیده میشود. اختاپوس حلقه آبی 15 الی 20 سانت اندازه دارد، گرچه بسیار کوچک است ولی سم آن مرگبارتر از سیانور بوده و متأسفانه هنوز پادزهری برای آن کشف نشده است. نکته جالب در مورد آنها این است که رفتار بسیار آرامی هم دارند.
حلزون مخروطی
این حلزونهای دریایی زیبا و کوچک طول 10 الی 15 سانتی دارند و عادت دارند خود را مدفون کنند، حرکتکردن آنها بسیار کند است اما برای شکار بسیار سریع و غافلگیرانه عمل میکنند و یکی از سمیترین و کشندهترین موجودات دریایی در جهان به شمار میروند. البته لازم به ذکر است دانشمندان امیدوارند از زهر حلزونهای مخروطی دارویی برای درمان سرطان به دست آورند.
ببر ماهی
با دیدن تصاویر این ماهی به میزان درندگی و رعبآور بودنش پی میبرید. برخی محققان ببرماهی را از کوسهها هم خطرناکتر میدانند و از همه بدتر این است که این هیولاهای دریا، به شکل گروهی به شکار میپردازند و هر موجود زندهای را ببینند میبلعند. معمولاً طول آنها 1 متر و نیم است. تیزی دندانهای آنان همانند چاقو بوده و قادرند با سرعت بسیار بالایی شکار خود را تکهتکه کرده و بخورند گرچه خیلی بزرگ هم باشد، حتی گونهای از ببرماهی عظیمالجثه وجود دارد که میتواند کروکدیل را بهراحتی ببلعد.
سفرهماهی
سفرهماهیهای غولپیکر بسیار شگفتانگیز و خاص هستند و شنای آهسته و پیوستهشان در آبها واقعاً چشمنواز و جذاب است اما درعینحال میتوانند بسیار کشنده هم ظاهر شوند. طول آنها به 5 متر میرسد و معمولاً بین 300 تا 500 کیلو وزن دارند. سفرهماهی توسط دم نازک و بلندش ضربات مرگباری را وارد میکند و همچنین میتواند با نیش زهرآلود خود بهراحتی جانداران را از پا درآورد.
سنگ ماهیها
از دیگر ماهیهای کشنده جهان سنگ ماهیها هستند که در آبهای استرالیا یافت میشوند. این موجودات به طور ثابت در انتظار شکار، بیحرکت میمانند اما بهمحض نزدیکشدن غذا با سرعت 1 هزارم ثانیه حمله کرده و شکار خود را میبلعند. پشت این ماهیها پر از خارهای زهرآلود است و گذشته از اینها، به معنای واقعی کلمه استتار کنندگان ماهری هستند و در زیر شن و ماسه قائم میشوند. حواستان باشد در صورت قدمگذاشتن روی سنگ ماهی باید با پاهای خود خداحافظی کنید! در بدترین حالت نیز میتوانند موجب مرگ انسان شوند.
باراکودای بزرگ
برخلاف سایر گونههای این ماهی، باراکودای کبیر به شنا و پرسهزدن انفرادی در آبها علاقه دارد. این موجود مرگبار که سرعت برقآسایی دارد در اقیانوس اطلس دیده میشود و بارها غواصان مورد حملهی این گرگ دریا قرار گرفتهاند. طول باراکودای بزرگ به 2 متر میرسد. تصویر دندانهای این آبزی درنده بهخوبی گواه میزان خطرناک بودنش است.
در این بلاگ از آکواریوم انزلی به معرفی 9 تا از مرگبارترین آبزیان کمتر شناخته شده پرداختیم. امیدواریم ضمن لذت بردن از شناخت این موجودات هیجان انگیز هرگز با آن ها روبرو نشوید! اما اگر به دنیای زیرابی و تماشای شنا کردن ماهیهای مختلف علاقه دارید ما در مجموعهی آکواریوم انزلی منتظر پذیرایی از شما هستیم! آکواریوم انزلی بعنوان بزرگ ترین و مجهز ترین تونل آکواریوم کشور ایران مفتخر است که انواع آبزیان زیبا و چشم نواز را گرداوری کرده و ضمن گشت و گذار در دنیای پر رمز و راز اقیانوس ها امکانات تفریحی مختلفی برای گردشگران خود مهیا کرده است.